Belysning

S6115-86.jpg 

God belysning.

Belysning skal først og fremst tilfredsstille en rekke funksjonskrav. Men lyset bør også brukes bevisst som miljøskapende faktor. Husk at riktig lys ikke nødvendigvis er det samme som mye lys. God belysning gir tilstrekkelig lys, samtidig som den skaper den stemningen du ønsker.

Belysningsplanet bør ha et balansert forhold mellom stemningsskapende lys og funksjonslys. Dette kan være vanskelig å håndtere på egen hånd. Derfor kan du spare både tid, bekymringer og kostnader ved å få hjelp til dette i en tidlig fase av prosjektet. Jeg samarbeider gjerne med dyktige fagfolk for å få best mulig resultat.

Allmennbelysning har som oppgave å gi en jevn grunnbelysning. Alle rom har behov for godt allmennlys. Et rom som i utgangspunktet er tenkt til hygge, vil også i gitte situasjoner ha dette behovet.

Funksjonsbelysning har som oppgave å belyse forskjellige funksjoner, som arbeid og kommunikasjon. Belysningen kan enten være fast, eller den kan være flyttbar og regulerbar, og dermed fleksibel.

Miljøbelysning skal skape stemning samtidig som den skal ha en viss funksjon. Her velger vi vegglamper, gulvlamper og pendler som passer inn i miljøet. Å bruke lamper som kontrast til miljøet kan gi spennende resultater. Indirekte belysning kan gi stemningsskapende og overraskende effekter når den gjøres riktig.

Punktbelysning brukes til å lyse opp en gjenstand eller en detalj du ønsker å fremheve. Når armaturet i seg selv er spennende, kan lyspunktet den skaper på veggen bli en flott utsmykning.